22 F Brock Gardner
45 C Alex Gross
Coach Douglas Spradley Jean-Marc Jaumin

ZZ Leiden - Landstede Hammers

Zorg en Zekerheid Leiden speelt vanmiddag de derde wedstrijd in de halve finale van de 711 Dutch Play-offs tegen Landstede Hammers. Zorg en Zekerheid Leiden staat met 2-0 voor en heeft nog één overwinning nodig om weer in de finale van de nationale play-offs uit te komen.

Zorg en Zekerheid Leiden won afgelopen woensdag de eerste wedstrijd in Arena 1574. Door een goede run in het derde kwart werd een ruime voorsprong genomen: 55-39. Landstede Hammers drong door het uitstekende spel van Jack Pagenkopf nog wel aan, maar net op tijd reageerde de Leidse ploeg door met 68-60 de eerste winst te pakken. Tajion Jones was topscorer met 19 punten, Brock Gardner kwam tot 18 punten. Pagenkopf tekende voor 27 punten. Helaas viel Luuk van Bree al na twee minuten uit met een hamstringblessure.

Zonder Luuk van Bree was de rotatie van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen vrijdag weer een mannetje minder. Het maakte het wisselbeleid van Doug Spradley weer anders. Landstede Hammers, waar Coen Stolk weer mee kon doen, had in de eerste helft de overhand, vooral ook door het enorme reboundoverwicht: 38-30. Na de pauze draaide Zorg en Zekerheid Leiden het wedstrijdbeeld om. Er werd beter verdedigd en dit keer vielen de reboundduels in Leids voordeel uit. Na drie kwarten was de voorsprong van Landstede geslonken tot drie punten: 53-50. In het vierde kwart kwam Landstede Hammers niet verder dan 5 punten. Marijn Ververs had in de laatste minuut een belangrijke driepunter voor 58-61. Landstede Hammers kwam daarna niet meer tot scoren, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden via vrije worpen op een 58-64 overwinning uitkwam. Alex Gross was topschutter met 14 punten. Gardner tekende voor 12 punten. Stolk noteerde 15 punten voor Landstede.

Wij wensen u weer een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd!

ZZ Leiden Speelschema en uitslagen

om het volledige wedstrijdprogramma en uitslagen van ZZ Leiden te zien klik HIER

Stand in de BNXT League

Om de stand in de BNXT League te zien klik HIER

BNXT Speelschema en uitslagen

Voor een compleet overzicht van de wedstrijden en uitslagen in de BNXT League klik HIER